header header
Зпомнить меня
Войти на сайт можно используя свою учётную запись на любом из перечисленных ниже сервисов:
vk fb yandex mailru Ok Google

Молитвослов
Акафистник
Ветхий Завет
Новый Завет
Православная Библиотека - Молитвослов


Молитвы от землетрясения




Молитвы от землетрясения

Молитва первая

Боже Великий, и Страшный и Дивный, Великий и Истинный, творяй вся и претворяй и призираяй на землю, и творяй ю трястися, и прикасайся горам, и дымятся, стрясуяй поднебесное от оснований, и столпы ея недвижутся: основание земли подвизаяй и сия утверждаяй Своим манием, Его же вся боятся и трепещут от лица силы Твоея, яко нестерпимый гнев, иже на нас грешных прещения Твоего, неизчетна же и неизследованна милость Твоя Господи, и милости Твоя даждь нам, яко от века суть: утверди тварь, укрепи землю, устави колебания ея, утверди поколеблющуюся вселенную, и не погуби нас со беззаконьми наши, ниже осуди нас со грехами нашими в преисподняя Земли, яко Ты еси Бог наш, Бог, еже миловати и спасати, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну, и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва вторая

Царю Святый и Человеколюбче, Владыко, Долготерпеливе Господи, всея чувственныя и умныя твари Содетелю, всяческая носяй глаголом неизреченныя силы Твоея, и Един имеяй живота и смерти власть наказуяй праведне, и Человеколюбче паки исцеляяй временный наш живот, Всемудрым Своим промыслом окормляяй, и отовсюду спасение наше полезно устрояяй. Вемы, яко многих ради наших грехов стрясл еси землю, и смутил еси ю, и страх и трепет прииде на ны от лица Твоего Долготерпеливе: сердце наше смутится уязвленней той, и болезнь смертная нападе на ны, сей колеблемей, да не когда похитит яко лев души наша, и несть избавляяй, да не когда поглотит нас, и тля нас покрыет, не сущу избавляющу, ниже спасающу: сего ради Тебе молим Единаго Беззлобивого Бога: не помяни наших беззаконий, первых же нынешних: ниже возмери тяжесть грехов наших подобному воздаянию: аще бо внидеши в суд с родом нашим сим, никто же пред Тобою оправдится, но погибнет всячески от земли всех нас память. Помяни Долготерпеливе, от века щедроты Твоя, и иже ко отцем нашим истинный завет Твой, и да не поглотит нас глубина земная, ниже да пожрут нас уста ея: но ущедри нас сокрушенных и помилуй смиренных, и от страшнаго прещения труса смущаемыя, и трепетом многих, и страхом одержимыя посети, аще ли где посреде нас боящийся имени Твоего, и хранящий Твои повеления, мала некая избранная часть, семя благословенное, сокровище сокровенно, Тебе единому ведомо и соблюдаемо, и иныя яко Благ услыши нас недостойных молящих Благодеяние и Милость Твою: и приими сих моление о людях согреших, приносимая Тебе Человеколюбце Владыко: якоже Авраама о Содомлянех, якоже Даниил и Иеремию, Божественныя Твоя пророки от Израиля, в пленении Твою умоливших благостыню, яко да от рода в род славится Твоего Человеколюбия и Долготерпения неизследованная пучина: и мы принесем Тебе дар благодарственный, наше обращение и покаяние, державною Твоея рукой укрепляеми: молитвами и молением Всепричистыя Твоея Матери и всех от века святых угодивших Тебе. Аминь.

Молитва третья

Владыко Господи Иисусе Христе Боже наш, щедрот неисчерпаемый Источниче, человеческая неизследимая пучино, безмерныя бездна долготерпения и благостыни, иже роду человеческому язвы же и раны полезно человеколюбия ради превосхождения наносяй, да еже ко греху наше неудержанное и скоротечное якоже некоею уздою, Божественным Твоим содержиши страхом, да не безчинно движется на Божественный образ: ниже душевному благородию зле досаждает, устави, молимся, страшное земли колебание, и не обычное сие ношение, еже ныне праведно на ны двигатися сей повелел еси, в воспоминание еже ко всякому греху чрез естество нашего стремления, и Твоего сего ради, еже от нас праведного обращения. Аще бо быхом мы Твоя повеления сохранили, и внутрь своих предел стали, не бы земля Твоему всесильному повелению повинующися, на ны двигалася бы ныне естественного недвижения изступивши и через естество сия движением поглотити нас имущи: и праведно, о Праведне Господи! Не бо творим повеления царствия Твоего: и не творящим не боимся праведного Твоего гнева на ны Владыко: но лукавое творим пред Твоими очима, ненавидяще друг друга, завиствующи друг другу, гневающеся друг на друга, любовь отринухом, братолюбие отвергохом, милостыню отложихом и сребролюбие возлюбихом: любостяжание облыбызахом и неистязание возненовидехом: чревообъядение и сластолюбие возлюбихом, пост же и воздержание не возжелахом: и просто рещи всякую Твою заповедь отринухом Господи, и всякий грех содеваем. Сих бо ради яко же глаголет гнев Божий грядет на сыны непокоривыя, сия злобы нашея изводства, сие лукавых и нечистых наших деяний, еже друг к другу сбытие: сия ненависти и гордости и сокровенно, и яве бываемых беззаконий наших лютая исправления: смертоносныя и зде язвы наводящая, колебания земли, и трусы, и глады, и губительства, и супостат нахождения, и по сих нестерпимое оное и безконечное мучение. Но не предаждь нас до конца, имени ради Твоего Святаго, и да не пожрет нас живых земля, грех ради наших: да не покаяния и обращения отщетимся времене окоянии: аще бо и многожды покаяние обещахом и многожды Тебе Богу нашему солгахом. Тем же и посещению неплодныя смоковницы осудил еси, земли цело повелел покрыти нас. Но еще и ныне долготерпи, о Человеколюбивый Земледельче! Не хотяй смерти грешнаго, но еже обратитеся и живу быти ему, иже семьдесят крат седьмерицею прощати братиям повелеваяй, прости грехи, не погуби малое Твое стадо сие, страхом сокрушенное и плачем смиренное, и земли колебанием смятенное, и недоуменное отсюду, но помяни долготерпеливо, щедроты Твоя и милости Твоя: помяни яко прилежно надлежит помышление человека на лукавая от юности его, и никто же чист есть от скверны пред Тобою. Да и ныне неизреченную благостыню восприемлюще, благодарим о всех славных и страшных делех Твоих, яже сотворил еси и твориши с недостойными нами, по неизследимей пучине человеколюбия Твоего: благодатию Безначального Твоего Отца, и Животворящего Твоего Духа: молитвами и моленьми Пречистыя Твоея Матери, и всех Святых Твоих. Аминь.








Календарь Великого Поста 2017 календарь великий пост 2017


















Мы всегда будем рады услышать от Вас комментарии и пожелания к работе нашего сайта
Яндекс.Метрика

Rushnick.com 2011-2015 гг.