header header
Зпомнить меня
Войти на сайт можно используя свою учётную запись на любом из перечисленных ниже сервисов:
vk fb yandex mailru Ok Google

Молитвослов
Акафистник
Ветхий Завет
Новый Завет
Православная Библиотека - Молитвослов


Молитвы святителю Арсению, епископу Тверскому, чудотворцу




Молитвы святителю Арсению,
епископу Тверскому, чудотворцу

Молитва первая

О великий угодниче Божий, святителю отче Арсение! Се приносим тебе хвалебное пение мы, грешнии и недостойнии чада твоя, и величаем подвиги и добродетели твоя, и многую милость твою ко всем с верою притекающим к отеческому твоему покрову. Приими с любо; вию приношение веры и любве нашея, и принеси е Вседержителю Богу, от Негоже нисходит всякое даяние благо и всякий дар совершенный, и якоже благодетельствовал еси в земнем житии твоем всем искавшим твоея помощи, тако и ныне не лиши нас, отче благосердый, твоего пред Богом многомощнаго заступления. Се бо нетленныя и многоцелебныя мощи твоя дарова нам Господь во уверение, яко велие дерзновение имаши к Нему и яко много может предстательство твое пред Престолом благости Его. Темже не остави нас сирых и безпомощных, но присно поминай нас во святых небесных твоих молитвах. Укрепи наша стопы твердо и непоколебимо ходити путем заповедей Господних, утверди руце наша к воздеянию молитвенному и к совершению добрых дел, согрей сердца наша любовию ко Господу и к жизни вечней. Испроси у Царя Небеснаго граду Твери и святей обители твоей благостояние и всей стране Российстей милость Божию и сохранение от всякаго зла. Испроси, святителю Божий, и всем, с верою прибегающим к раце святых мощей твоих и имя твое благоговейно призывающим, коемуждо дар благопотребен: недугующим исцеление, бедствующим избавление, печальным утешение, заблуждшим истины познание, грешным исправление, подвизающимся преспеяние, и всем вся к жизни временней и вечней потребная, во славу дивнаго во святых Своих Бога, в Троице славимаго и покланяемаго, Отца и Сына и Святаго Духа. Аминь.

Молитва вторая

Призри от горних высот, святителю отче Арсение, на нас смиренных и грешных, во умилении душ и сердец к тебе прибегающих, верою крепкою на тя уповающих, любовию нелице; мерною просящих у тебе заступления. Тебе бо молитвенника благоприятнаго вемы ко Всемилостивому Богу. Пролей о нас твоя святыя молитвы и умоли Человеколюбца Господа не погубити нас со беззаконии нашими, но обратити нас к покаянию и исправлению, да прочее время жития нашего земнаго, не в работе греху и страстем, но в делании заповедей Его святых и в благочестии провождаем и со благою надеждою достигнем кончины нашея. В час же смертный наипаче явися нам, отче, заступник благий, ускори тогда на молитву о нас безпомощных и помози нам со причастием Таинств Божественных мирную и благую кончину улучити, грозныя мытарства воздушныя безбедно прейти и унаследовати Горнее Царство. Ей, святителю Божий, не презри нас и не посрами упования нашего, но буди о нас предстатель немолчный к Богу. Пастырю наш добрый, упаси нас бодренными твоими молитвами и сохрани ненаветны от всякаго зла, да славим неизреченное человеколюбие Бога нашего, Отца и Сына и Святаго Духа, и твое отеческое заступление, во веки веков. Аминь.

Молитва третья

О всехвальный святителю Христов и чудотворче, отче Арсение! Не забуди нас, чад святыя обители твоея и всех с верою и любовию прибегающих к раце честных и многоцелебных мощей твоих, но поминай нас во святых твоих и благоприятных молитвах к Богу. Моли за вся христианы, отче святителю Арсение, и за святую сию обитель, юже вручи тебе Пречистая Владычица Богородица, мним бо тя выну предстояща Христу Богу нашему и Пречистей Его Матери и имуща велие к Ним дерзновение. Аще бо телом и преставился еси от нас, но душею жив сый, неотступен пребывавши с нами духом. Сохраняй нас твоим предстательством пред Престолом Небеснаго Царя от козней вражиих, от соблазнов мира, во зле лежащаго, и от всякия скорби и нужды. О преблагий пастырю и учителю нaш, отче Арсение! К тебе припадаем и тебе молимся, молися всесильному Богу о пользе душ наших, и испроси нам время на покаяние, да очистившеся от всякия скверны греховныя, Небесному Царствию наследники сподобимся быти со всеми праведными, от века угодившими Господу нашему Иисусу Христу, Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение со Безначальным Его Отцем и с Пресвятым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.








Календарь Великого Поста 2017 календарь великий пост 2017


















Мы всегда будем рады услышать от Вас комментарии и пожелания к работе нашего сайта
Яндекс.Метрика

Rushnick.com 2011-2015 гг.